среда, 12 июля 2017 г.

Polimēru plēves ir būtiskas, lai saglabātu pārtiku drošā un ēdamā stāvoklī.


Attēls uzrāda sarežģītu morfoloģiju nanometriskajā dimensijā, kas eksistē polipropilēna plēvēs, ko izmanto pārtikas aizsardzībai. Polimēru plēves galvenās īpašības rodas no kompleksās kristāliskās morfoloģijas, kas tika atklāts kopā ar iebūvētajām nanodaļiņām, izmantojot ķīmisku kodināšanu un augstas izšķirtspējas skenējošo elektronu mikroskopu. Jaunās nanodaļiņas tiek izmantotas, lai apstrādes procesā virzītu kristalizāciju, lai iegūtu plēvi ar pastiprinātām īpašībām pārtikai un medicīniskajam iepakojumam. Ar šāda veida plēvēm nodrošinās ģimenes visā Eiropā, uzlabojot pārtikas drošību un funkcionalitāti.
Projekts ir 36 mēnešu darbība, kurā iesaistīti 16 partneri no 10 Eiropas valstīm, kuru mērķis ir izveidot tīklu reģionālā, nacionālā un starptautiskā līmenī ar ekspertiem polimēru nanostrukturēto materiālu ražošanai iepakojuma, tekstilmateriālu un membrānu jomā.
Tālākai informācijai:
http://www.napolynet.eu/